Ontdek de Achterhoek

De Achterhoek heeft voor iedereen iets te bieden! Wilt u meer over de Achterhoek weten en deze prachtige regio beter leren kennen?

Neem eens een kijkje op de onderstaande websites!

De Achterhoek
Ontdek Doetinchem
Ontdek Lochem
Ontdek Montferland
Ontdek Winterswijk

Wenninkmolen – Lintelo

Op de zogeheten “Möllenhook” (Molenhoek) in Lintelo staat sinds 1860 de Wenninkmolen.

In 1860 bouwde de molenaar H. Wennink deze molen. Het is een zogenaamde beltmolen. H. Wennink bleef tot 1890 eigenaar van de molen. Daarna nam zijn zoon H.W. Wennink de molen over. Ook hij bleef dertig jaar lang eigenaar. In 1920 ging de molen over naar G.J. Wisselink die tot 1948 op de molen bleef. De Coöperatieve Landbouwvereniging nam de molen van hem over en bleef eigenaar tot 1973. Op de begane grond was inmiddels een nieuwe maalderij met elektromotor ingericht. In 1973 werd A. Nijland de eigenaar, in 1996 opgevolgd door H. Nijland. Tenslotte werd de Stichting tot Behoud van de Wenninkmolen te Lintelo in 2007 eigenaar. Sinds 1980 is windkracht weer de enige energiebron van de molen. In 1984 werd de molen geheel gerestaureerd.

De molen is iedere zaterdag van 13:30 tot 17:00 uur vrij toegankelijk. Verder op alle tijdstippen wanneer de blauwe molenvlag uithangt. De vrijwillig molenaars leiden u graag rond. Een vrije gift voor het onderhoud en de instandhouding van de molen wordt zeer op prijs gesteld.

Locatie:

Wenninkmolen
Gendringseweg 27
7122 ME Lintelo (Aalten)

wenninkmolen.nl