Ontdek de Achterhoek

De Achterhoek heeft voor iedereen iets te bieden! Wilt u meer over de Achterhoek weten en deze prachtige regio beter leren kennen?

Neem eens een kijkje op de onderstaande websites!

De Achterhoek
Ontdek Doetinchem
Ontdek Lochem
Ontdek Montferland
Ontdek Winterswijk

Museumwinkel Halte Bontebrug

Terug naar de rust en eenvoud van vroeger? Wellicht ken je de producten als pruimtabak, Sun light zeep en Erdal nog wel.

Bij binnenkomst rinkelt de originele winkelbel en de ouderwetse kassa staat op de toonbank. Op de lades en vakken in de kasten bevinden zich geëmailleerde naamplaatjes met daarop onder andere ‘bloedworstkruiden’, ‘gort’, en ‘griesmeel’. In de oude bakkerij is de geur van meel en vers gebakken brood nog te ruiken. Het lijkt net alsof de bakker ieder moment in de bakkerij binnen kan komen stappen. De originele oven, de bakkersfiets, de troggen, de mixers en de blikken staan allemaal nog klaar voor gebruik.

Halte Bontebrug is een museumwinkel die een klein assortiment aan streekproducten en producten uit oma’s tijd aanbiedt. Zo verkopen zij oud Hollands snoep, nostalgisch speelgoed, nougat, koekjes, producten om mee te bakken, metworst, zeep, koffie en thee. Om de vroegere tijden te herbeleven wordt het snoep in papieren puntzakken geschept en hangt de worst boven de toonbank. Beleef de sfeer van vroeger op dit unieke plekje!

De winkel is op vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Extra openingstijden zijn van toepassing bij mooi weer en fiets- en wandeltochten.

Locatie: Bontebrug 106, Silvolde
halte@bontebrug.nl
www.halte.bontebrug.nl